'Acces date prin SMS' - un nou serviciu lansat de ANAF din 30 aprilie

Data publicarii: 30-04-2013 | Afaceri

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, marti, lansarea noului serviciu pentru contribuabili, 'Acces date prin SMS', prin care acestia pot obtine informatii publice prin transmiterea unui SMS.

Conform autoritatii fiscale, incepand din 30 aprilie 2013, contribuabilii interesati sa obtina informatii publice despre un anumit agent economic pot trimite un mesaj text prin SMS care sa contina codul de identificare fiscala al societatii respective, la numarul 1300. 

Prin intermediul operatorilor de telefonie mobila Orange si Vodafone, solicitantul va primi raspuns, tot prin SMS, cu urmatoarele date disponibile: codul de identificare fiscala, denumirea agentului economic, inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoare adaugata, starea de inactivitate fiscala a agentului economic, aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugata la incasare, cod de siguranta stabilit de ANAF. 

Potrivit sursei citate, informatiile furnizate prin SMS sunt in concordanta cu datele existente in baza de date a autoritatii fiscale. 

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile, iar tariful se stabileste si se percepe de catre operatorii de telefonie mobila. 

Serviciul 'Acces date prin SMS' a fost dezvoltat de catre ANAF cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Sursa: AGERPRES